Kolekcionar https://blog.dnevnik.hr/toystory

petak, 26.08.2011.

12 Najdražih Albuma sa Sličicama

U ovom postu obrađeno je 12 najdražih albuma sa sličicama koje ste vjerojatno (ako ste rođeni 80-ih) kao dijete sakupljali dok su još cijene vrećica bile za normalne ljude.

Štrumpfovi – Album koji je nedavno, na svu sreću, ponovo nabavljen. Album iz 1983 koji su ispunjavali vaši roditelji jer vi još niste znali brojeve. Čudno je da ste ga baš sad kad je izašao novi film sa Štrumpfovima uspjeli pronaći za jeftinu cifru.

Evoksi – Drugi album koji vas vodi u djetinjstvo kada ste napokon sami mogli lijepiti sličice jer ste baš zbog njega naučili brojati preko sto. Dragi čitatelji bloga, ako ovo malo blago imate kući, a želite ga pokloniti kolekcionaru tj. meni, tu sam, strpljivo čekam da mi se vrati taj dio djetinjstva.

Snorky - Sličice ste razmjenjivali još u vrtiću, imali ste (imate ih i sad) male gumene figure na te male morske kopije štrumpfova. Također, ako ga imate negdje po ormarima i neznate kud bi s njim,usrećite kolekcionara koji ga nestrpljivo čeka.

Životinjsko Carstvo –Današnji album nije ni približno dobar kao osjećaj i miris ljepila Karbofixa po prstima dok lijepite sličice i nedostaje vam samo kapucin, sličica koju je bilo najteže za nabaviti i osvojiti slatki paket.

Lion King – Sjećate se kad ste se kući vraćali iz osnovne škole. Neko dijete je prolazilo putem do kuće pored vas i drugom djetetu listalo svoje duple sličice. Vi ste mu rekli da vam nedostaje samo jedna sličica i pokazali je u njegovom pliku duplih. On vam je poklanja,a vi plačete od sreće i trčite kući ispuniti do kraja album. Bio je to prvi vaš ispunjen album u životu.



Asterix- Baš su ludi ti Gali – Tako ste voljeli miris sličica iz tek otvorenih vrečica. Čitali ste Asterixa u Asterixovom Zabavniku pa ste tako obožavali i svaku sličicu iz ovog albuma. Nažalost da ga popunite do kraja dan danas vam nedostaju 33 sličice.


Leo O'Pard – Skrivali ste album i sličice od roditelja jer su izludjeli s vašom sakupljačkom manijom koja se manifestirala još od ranih dana. Bio je to čudan album ,na stranom jeziku (Talijanskom) no sličice i niska cijena prvukli su vas da ga počmete sakupljati. Bio je i drugačije uvezan, spiralno,kao kakav blok. Ne možete prežaliti što ste ga sasjekli da odvojite sličite pa danas još uvijek imate izrezane sličice no ne i album. Molim dobrog čitača bloga,ako ga pronađe negdje da mi se javi.

Dinosauri Co. – Bilo je to vrijeme opsjednutosti dinosaurima (nije se puno do danas promijenilo). Cetiri velike sličice dobivale su se u vrečicama,a slike su bile nekako mobridne i potpuno drugačije od Paninijevih albuma. Nažalost falila vam je smao jedna sličica da ga popunite cijelog. I danas ga čuvate kao oči u glavi.


Patuljci – Nedavno otkriven ilustrator Tony Wolf vas je oduševio svojim predivnim ilustracijama, kupili ste sve slikovnice koje se mogu od njega pronaći, a onda ste naletjeli i na super očuvan album (čak tri ista komada). Taj album nikako niste mogli sakupljati jer je izdan prije vašeg rođenja, ali ga danas također toliko obožavate da imate osjećaj kao da ste ga vi sami popunjavali.


Leteći medvjedići – Animirani film je bio hit, još i dan danas pijano društvo pjeva tu „većvamnaživceide“ melodiju. Album sa sličicama osmišljen je kao veliki poster s jedne strane,a s druge igra na koju se lijepe sličice. Sjećate se da ste sličice dobivali u čokoladama kao što su od Životinjskog carstva,ali da i onda nisu bile tako jeftine. Iritiralo vas je stalno dobivati sličicu sa zelenim krugom na kojem piše CILJ.



Gospodari Svemira– Slabo se sijećate sakupljačkog ludila,al znate da ste imali album i sličice koje ste lijepili kod bake na pločice u kupaoni. Obožavate Masterse pa bi i danas ubili za jedan ovakav album.

Cro Army – I onda je to bio jako ružan album, s još ružnijim sličicama, usprkos tome volite ga jer je to u ratnim danima bila jedina novotarija koja se događala u dječjem svijetu. Sličice su također bile pakirane zajedno s čokoladicama. Nije bilo većeg ludila kad bi vam netko kupio po 40-ak čokolada i kad ste ih gulili iz omota samo da se dočepate sličica.



26.08.2011. u 00:52 • 4 KomentaraPrint#^

<< Arhiva >>

Creative Commons License
Ovaj blog je ustupljen pod Creative Commons licencom Imenovanje-Dijeli pod istim uvjetima.

Veljača 2013 (1)
Ožujak 2012 (2)
Veljača 2012 (3)
Siječanj 2012 (1)
Prosinac 2011 (5)
Studeni 2011 (9)
Listopad 2011 (14)
Rujan 2011 (17)
Kolovoz 2011 (12)
Srpanj 2011 (10)



Ne znate kamo ćete sa vrećama igračaka koje vam zauzimaju stan, podrum, potkrovlje? Igračke nikada nemojte bacati u smeće. Donirajte ih u dobre ruke, možda jednog dana završe u muzeju.
Možete me kontaktirati preko ovog bloga, ostaviti mi e-mail adresu na koju cu vas kontaktirati.
Razveselite me :) Hvala unaprijed! Kolekcionar



Propustili ste, pročitajte!
(podebljane su bile na naslovnici Blog.hr)

Što znači kolekcionirati
Psihološki pristup - Igračke
Dark Age
Prostor i prašina
Zašto Forum
Stavi u košaricu
Sex Igračke
Buvljak - Raj na Zemlji
Made In China
Zaboravljene Homemade Igračke
Kreativno Igranje
TOP 15 - Slikovnice vašeg djetinjstva
Igračke Gumenjaci - Biseri Našeg Doba
Kolekcionari Kao Luđaci
O Kinder Jajima
Djeca Koja Dobiju Sve Što Požele
Recenzije Forever
12 Najdražih Albuma sa Sličicama
Kič Igračke Za Kojima Ste Ludovali
Tko Kupuje Igračke
Kako Smo i Mi Postali Moderni
Što će drugi mislit!
Novi Brandovi, novi Trendovi
Ljeto, Jesen, Zima, Proljeće Kolekcija
Priprema Za Novogodišnje Poklone
Retro je opet u modi
Žicanje u Službi Spašavanja
Igračke Za Dvorište i Tjelovježbu
Koliko je Važna Ambalaža
Sretan Obrok Uz Nesretne Činjenice
Kolekcioniranje Komentara
Dovraga, Što je Vintage?
Roba s Greškom
Neki Ljudi su Guano
TOP 10 - Dječja Literatura
Vaša Igračka Dana
Držanje u plastici
Emisije Koje Smo Čekali
Stickermania
Mikijeva Radionica
Životinjsko Carstvo
San o Kontejneru
Društvene Igre
Medvjedići Dobra Srca
Štrumpfovi Opet u Akciji
Kolekcionari, Pronađite Se!
Kad je kolekcionar Sretan
Vjerovanje o Poklanjanju
Stare Fotografije - Djeca s Igračkom (Prvi Dio)
Škrinja za Igračke
Puzzle - Zabava Za Sve Generacije
Advent Kalendar
Da Se Ne Zaboravi - Danica Rusjan
Kinder Lada i Druga Iznenađenja
Klaunofobija
Šnikerikik Pisma
Kakvim Smo Se Kockicama Igrali
Kolekcioniranje Govana
Strah od Zaborava

Rubrika Igračka
Igračka 01 - Žaba na Razvlačenje
Igračka 02 - Košarka u Vodi
Igračka 03 - View-master
Igračka 04 - Mehanotehnika
Igračka 05 - Kuhalo
Igračka 06 - Čarobna Vrećica
Igračka 07 - Slagalica
Igračka 08 - Bojanka
Igračka 09 - Dollhouse
Igračka 10 - Bockalica

Forumi:

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Hrvatski Forum o Igračkama

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::


O Igračkama:

Štrumpfovi

Štrumpfovi 2

SideShowToy

ActionFigureArchive

VirtualToyChest

He-Man

Transformersi

ActionMan

TMNT

DigitalToys

Matchbox Autići



free counters
Free counters



hotel Thirty Thirty New York

Powered by Best Free Counters